Coca-Cola обяви в петък, че ще спре рекламите си  в социалните

...
Coca-Cola обяви в петък, че ще спре рекламите си  в социалните
Коментари Харесай

Coca-Cola спира рекламите си в социалните мрежи за 30 дни

Coca-Cola разгласи в петък, че ще спре рекламите си  в обществените мрежи за 30 дни. Това се показва в изказване, оповестено в петък на уеб страницата на компанията, представено от CNBC. 

По-рано редица корпорации оповестиха прекъсването на рекламите си във Фейсбук и други известни обществени мрежи, защото се твърди, че управленията им не подхващат задоволително ограничения за унищожаване на расистки известия и подвеждаща информация. Акцията бе подкрепена от авторитетни американски организации за правата на индивида. 

" В света няма място за расизъм и няма място за расизъм в обществените медии. Компанията Coca-Cola ще спре платената реклама във всички обществени мрежи по света най-малко за 30 дни. Ще използваме това време за преоценка на нашите рекламни политики, с цел да определим дали са нужни проверки. Очакваме също по този начин по-голяма отчетност и бистрота от нашите сътрудници в обществените медии ", обяви изпълнителният шеф на Coca-Cola Джеймс Куинси. 

Съобщението на Coca-Cola идва, откакто Unilever, чиито марки включват Dove, Ben & Jerry`s и Hellmann, съобщи в петък, че ще спре рекламата във Фейсбук, Instagram и Twitter в Съединени американски щати най-малко до 31 декември. Unilever се причисли към марки като Eddie Bauer, The North Face и Patagonia като част от акция, принуждаваща мрежата на обществените медии към по-строга политика във връзка с постовете, които разпалват ненавист.

Levi`s и Dockers също обявиха, че ще прекратят всяка реклама във Фейсбук и Instagram „ най-малко “ през юли.

Hershey пък разгласи в петък, че ще понижи разноските за Фейсбук и Instagram с една трета за останалата част от годината и ще се причисли към протеста. 

Източник: CNBC
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР